Преди Нова година в руските села задължително колели агне. От месото и тлъстините приготвяли всевъзможни ястия, нищо не се изхвърляло.
За какво се използвала нарязаната на парчета опашка?
Отговор на вчерашния въпрос:
Искат си обратно два месеца и половина. Лорд Честърфийлд въвел Григорианския календар и едновременно с това преместил Новата година от 25-ти март на 1-ви януари.
Бих казал: "Върнете ни нашите 2.5 милиона ..." и няма да съм далеч от истината, защото става дума за време (месеци), а времето е пари (всъщност за каквото и да си говорим - става дума за пари).
Реформата проведена от лорд Честърфийлд, е свързана с въвеждането на Григорианския календар и оставила Англия през 1751 г. само с 282 дни. Новата година била пренесена от 25 март на 1 януари.
Англичаните преследвали "реформатора" с викове: Върнете ни нашите 3 месеца. Разликата била само 82 дни, но по стар български обичай, те закръглили нагоре.
Osk@r
Реформата проведена от лорд Честърфийлд, е свързана с въвеждането на Григорианския календар и оставила Англия през 1751 г. само с 282 дни. Новата година била пренесена от 25 март на 1 януари.
Англичаните преследвали "реформатора" с викове: Върнете ни нашите 3 месеца. Разликата била само 82 дни, но по стар български обичай, те закръглили нагоре.
Osk@r
За телешката зная но за агнешка -ич хабер си найн.
ОтговорИзтриванеАбе трябва да са я яли по някакъв начин :ф
ОтговорИзтриванеИма доста източни деликатеси.
Ако беше цяла - печена (има такъв родопски деликатес). Щом е нарязана, най-вероятно на чорба (супа). :ц
Ама нещо много лесно ми се вижда за познаване. Да не би пък, да са раздавали парчета за късмет :м
Osk@r
Аз залагам на шишчета, така наречените шашлыки, които и до днес се правят.
ОтговорИзтриване