четвъртък, септември 23, 2010

Въпрос с кафето






Един от методите за диагностика на склонността към проява на шизофрения е следният: пред изследваните има везна и множество предмети : свещ, молив, острилка, кибрит, метални грамове, дървени кубчета, празна затворена колба, гвоздей, няколко монети и саксия със стайно растение. Целта е да се уравновеси везната така, че максимум след няколко часа и минимум след няколко минути равновесието ѝ да бъде нарушено без външно силово въздействие  . Не само шизофрениците могат да се справят.
Как се прави това?

Отговор на вчерашния въпрос
Писти за аварийно кацане на самолети.

С верни отговори: Влади, Oskar, Ловецът на врабчета





Share/Bookmark

4 коментара:

  1. Слагаме на едното блюдо свещта. На другото започваме да слагаме от останалите предмети, без кибрита, докато везната се уравновеси. След това запалваме свещта. Останалото е въпрос на време :в
    Малиииий, готови сме за жълта книжка :ц

    Osk@r

    ОтговорИзтриване
  2. По-скоро, може би да се слагат от едната страна и от другата предметите, които точно уравновесяват везната - по-скоро това ще да са само свещта и грамовете от другата страна. Свещта се запалва още в началото, така че когато изгори, везната ще се наклони на другата страна.

    Уау, малко е кофти да се опитваш да отговаряш на подобен въпрос - някой верно да не вземе да поставя диагнози...:?

    ОтговорИзтриване
  3. Ами и според мен се запалва свеща, но може би и дървените кубчета и молива, цветето...всичко, което гори, а от другата страна се уравновесява чрез металните предмети... Нямам идея защо пък това да е тест за шизофрения, явно е от памтивека. Обаче без външно въздействие не знам как ще се наруши равновесието по-друг начин. Горенето стопява свеща, зигаря останалите предмети, те губят маса..Ако с колбата покрием цветето след няколко часа то ще кондензира влага, дали това би могло да наклони везната ?

    Аня

    ОтговорИзтриване
  4. Сетих се за една случка с един министър на здравеопазването, ама то и за сегашния важи с пълна сила:

    Отишъл министъра на здравеопазването на инспекция в една лудница. Към края на визитата попитал:
    - Вие как разбирате, кой е луд и кой е излекуван?
    - Задавам им въпрос и в зависимост от отговора - преценявам.
    - Какъв въпрос?
    - Ами например: "Магелан е направил три околосветски пътешествия и по време на едно от тях е бил убит. По време на кое околосветско пътешествие е станало това?"
    - Трябва ли въпросът да е исторически? - нервно попитал министърът - Едва ли всички са запознати с пътешествията на Магелан.

    Osk@r

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации