четвъртък, ноември 05, 2009

Как да си хванеш принц за съпруг







     Феята влетя в кабинета и с грохот стовари купчина учебници на катедрата. Шумът, огласял коридора , стихна в миг. Тридесет чифта очи се впериха в преподавателката.
     - Принцеса фон Мюнхаузен! – златистата вълшебна пръчица посочи девойката на чина до прозореца.
     - Да, мадам – откликна с тъничък гласец момичето.
     - Вие не сте платили таксата. Моля, напуснете класа.
     - Баща ми каза, че всичко Ви е..- започна възмутено принцесата, но феята остана невъзмутима.
     - Казах, напуснете!
     - Фу! – гордо вирна носле девойката, и излезе.
     - И така, позволете да ви се представя – Аз съм мадам Монро. Можете да ме наричате така или мадам фея, няма значение. Разбрахте ли!
     - Да, мадам Фея – дружно се отзова девичия хор.
     Монро се намръщи. Нещо не беше наред, но какво точно...
     „ Добре, после ще разбера.” – помисли си тя, а на глас попита:
     - Всички ли са наясно какво ще ви преподавам?
     - Да!
     Сега вече, феята отчетливо долови сред гласовете тих мъжки бас. Махна с вълшебната пръчица и във въздуха се залюля девойка с дълга рокля и гъста, развяна коса. При това, косата плуваше във въздуха отделно.
     - Ай, ай, ай, - поклати глава феята – как не ви е срам, принц Мин Чефф? Знаете, че курса е само за момичета.
     - Може пък и аз да искам! – захленчи преоблеченият принц – С какво съм по-лош от тях?
     - С това, че сте мъж – отсече Монро – Поне физиологически...
     След като изхвърли нахалния принц, феята се обърна към аудиторията:
     - Надявам се да няма повече произшествия. И така, темата на занятието е „ Как да си хванеш принц за съпруг?” Слушайте внимателно, лекцията е само една и знаете, че е скъпа. Поне бащите ви знаят. Записвайте.
     Първо Главното е да се намери принц. По-нататък всичко е въпрос на техника. Много е важно да се преструваш на слаба и беззащитна, и да помолиш да те изпрати. Принцът е благороден и няма да откаже. И да, не забравяйте грима. Всъщност, аз имам парфюмерия, обещавам ви отстъпка. Също така, не пропускайте да уточните размера на неговият доход. Изясните ли това, пристъпвайте към следващата точка.
   ВтороНеобходимо е да се смеете на шегите му, да пиете заедно бира и всякакви други гадости, да му казвате, че е най-силния, красивия и т.н. Особено впечатляващ жест е, да прескочите до магазина да му купите още бира. Повярвайте, ще го оцени. И не обсъждайте размера на меча. Запомнете, мечът на избранника ви е просто огромен, и не е важно, че всъщност е всичко на всичко джобно ножче. Няколко пъти купете храна от ресторанта и кажете, че вие сте я приготвили. Това също ускорява процеса. Отделен въпрос е неговият жребец. Запомнете, той е най-красивия, бърз, послушен и вие винаги сте мечтали за такъв модел. Така...При разказите за броя на победените дракони, трябва да се кокорите, да въздишате възторжено и да казвате нещо в смисъл: - „Ти си герой! Пет с един удар – юнак!!! ...” И няма значение, че последните дракони по вашите земи са изчезнали преди сто века. Проявявайте див възторг при вида на нов модел броня, сбруя за коня му, и при победите му в кръчмарските игри: „Кой ще изпие повече бира и ще хвърли халбата по-далече.” И най-важното. Не задавайте двата най-глупави въпоса в своя живот: „Обичаш ли ме?” И „За какво мислиш сега?” Мдаа...От изключително значение е да не го карате да ви сравнява с друга принцеса. Изборът може да не е във ваша полза...
     Трето : Веднага след като го впримчите достатъчно, незабавно го замъкнете в църквата. Помнете, целувката е обещание за брак. Ако се дърпа, заплашете го с баща си. Не позволявайте усилията ви да пропаднат напразно.
     Записахте ли? Браво. Въпроси?
     - А практика ще има ли? – чу се плах гласец.
     - Никаква практика – отсече феята. – Тези тайни с векове се предават от поколение в поколение, достатъчно е някой мъж да научи, и всичко отива по дяволите. Действат само веднъж. Ясна ли съм?
     - Да, мадам Монро.
     - Хубаво. – кимна феята.
     - След като се омъжите, съветвам ви да посетите моя курс „ Възпитание на съпруга или удоволствието от живота след сватбата”. Трябва да се изкоренят навиците и последствията от настоящата лекция. Защото ако ги свикнете така...



Share/Bookmark

3 коментара:

  1. Горките мъже:). Не само принцовете нямат никакъв шанс за избор.Пък после казват,че жените са онеправданите:)))

    ОтговорИзтриване
  2. :))) Направо е върха!
    Авторско ли е, Блага?

    ОтговорИзтриване
  3. Супер беше!Посмях се от сърце на тази ситуация!Звучи като приказка, но мнозина я прилагат и на практика:")

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации