петък, ноември 20, 2009

"Свежа" злонамереност






     Грозна картинка, не мислите ли?! 
     Аз не мога да го коментирам. 
     Кажете вие, дали е нормално администраторите на сайта да позволяват такава явна гавра с един от най-активните си потребители. 
     Гласуването против автора, а не против публикацията е  постоянна практика в "Свежо", ширеща се под благосклонната ненамеса на админите. Отдавна се говори за премахването на отрицателния вот, а аз мисля, че просто трябва да е явен. Ако на всеки се наложи да се аргументира, няма да се стига до подобни ексцеси.


Share/Bookmark

7 коментара:

  1. На мене пък изобщо не ми дреме от тази работа с гласуванията. И аз имам например като тебе звездички отдолу и почти винаги един мой "почитател" ми цъква по едно "Зле", независимо от съдържанието на материала. Ама сега какво - да си вържа черно ли? А пък в "Свежо"-то почти никога не ходя да гледам дали някой е гласувал отрицателно.

    ОтговорИзтриване
  2. :) Принципно аз също смятам, че отрицателния вот трябва да е явен, което най-накрая би ми позволило да гласувам отрицателно за уникално големи глупости от моята гледна точка.
    Но пък ми доставя удоволствие, когато публикация със шест отрицателни гласа вземе та стане свежа, въпреки отрицателния вот. Или когато за моя публикация гласуват отрицателно, защото в нея сте споменати или е коментирана от теб, или Док, или Балтазар. Видимо гласувалите отрицателно ми приписват принадлежност към групата на хората с позиция, което е така, аз имам такава. Но не създавам и не поддържам умишлено конфликти, не за друго, ами просто нямам време да ги отглеждам/конфликтите :)/.
    То въобще Свежото ... от ден на ден ...:). И вече в някои дни като не мога да го търпя, хич не се и напъвам.
    :) Цунки, Блага!

    ОтговорИзтриване
  3. @Павка, когато на теб ти цъкнат едно зле под публикацията, поне са я чели :) Но когато минусите в 'Свежо" са придружени с предварителна "артилерийска подготовка" и злостни нападки срещу потребителя, тогава вече е злонамерено действие.
    @Глокси, не създавам и не поддържам умишлено конфликти, още по-малко ги отглеждам. Показателно е, че и ти си забелязала, как отрицателния вот започва да вали, просто защото е упоменато нечия не всекиму лицеприятна личност.

    Не ми е ясно, дали се разбира от публикацията, затова казвам на всички: Не ми пука за минусите, искам просто да имат смелост да се аргументират.
    Явно не съм се изразила правилно и искам да поясня, че под "автор" визирам потребителят линкнал дадена публикация.

    ОтговорИзтриване
  4. Блага, извинявай, може би не съм била ясна! Нямах предвид, че правиш това/създаване и отглеждане на конфликти/, казвам, че аз него правя по някакви съображения, въпреки че често се чувствам провокирана да направя скандал или да да участвам продължително във вече създаден в такъв.
    "Свежата" злонамереност е безспорен факт, но донякъде и фокусирането върху нея я подхранва, смятам.
    Хората, които проявяват такава, не могат да си дадат сметка, че най-ефективното следствие от действията им е да се саморазрушават. Колко време ще те държи сит това, че си наранил някого от откровена злоба? И когато го правиш отново и отново, и все по-често и по-често, в какъв се превръщаш ти? В победител? Не и според мен.
    Споделям позиция просто, не се опитвам да ти влияя как да отстояваш твоята.

    ОтговорИзтриване
  5. Глокси, просто помагам на наранен приятел, когото преди офанзивата с минусите нападнаха подло в гръб, именно защото не е спазвал точката от правилата за споделяне на лична информация. Да се подиграеш на някого, за това, че е оздравял или е обърнал всичко на шега за да не го съжаляват, е грозно, и си заслужава да се боря срещу такива подлеци. Това е моето лично мнение и затова ще наруша за пореден път правилото за ненамеса. :)

    ОтговорИзтриване
  6. "БУТОНЧЕТАТА НЕ СА ЗА ОКРАСА"
    Харесва ли ти- ЦЪК!
    На ти ли харесва пак ЦЪК.

    Който не иска да го критикуват да не се захваща с публични изяви.Това е.

    ОтговорИзтриване
  7. Sorry, за украсата :)

    Аз винаги съм мотивирала негативният си вот, но откакто престанах да гласувам...изобщо не ме интересуват тия бутони. Да нямам ядове- това ми стига.:)

    Но негативен вот трябва да има и не е нужно някой да се обяснява на някого защо мисли различно. Негова си работа.

    Има неща, които се публикуват и са достойни само и единствено за негативен вот/ понякога се вижда от километър/,

    че дори са неуместни за публикация по ред известни причини, за които не е нужно човек да се мотивира публично като в Парламента.

    Всяка мотивация повлича след себе си излишни коментари, че и безполезни спорове. Няма време. :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации