четвъртък, ноември 05, 2009

Защо мъжът обича по-малко








     На третия ден човекът се намуси.
     - Е? – попита Той – Какво пак не е наред?
     - Ти, Господи, - уклончиво започна човекът, - си имаш Светия Дух. А Светия Дух си има теб. Флората си има фауна, а фауната – флора. А аз си нямам никого! Даже куч...Тоест, въобще никого.
     - Но нали имаш Мен – резонно отговори Той.
     Човекът само погледна встрани.
     - Е, добре, - въздъхна Той – Ще ти сътворя набързо някого. Ти кого искаш?
     - „Набързо” - горчиво промълви човекът – Само и само да се отървеш. Освен това, Ти ще го сътвориш пак от себе си, и то отново ще бъде Твое, а не мое. А на мен, както преди, ще ми остане само етикети да лепя.
     - Съобразителен си. – с гордост го погледна Той – Има на кого да приличаш...Добре, дай тогава да откъсна част от теб и ще ти сътворя някого, който ще бъде наистина твой. Става ли?
     - Става – оживи се човекът – А от какво ще откъснеш?
     - От всичко мога – повдигна рамене Той – Ако искаш от ума, тогава той...Неее, ти си „той”, и аз съм Той, така ще се объркаваме. Ще го наречем „тя”. Та значи, тогава тя ще бъде по-умна от теб, защото ще има цял ум, а на теб ще ти остане по-малко. Ами ако откъсна от...
     - Не! – бързо каза човекът и се прикри с ръце.
     - Добре де! От какво тогава? От интуицията? От страстта? От красотата? От мързела?
     - А не може ли от нещо ненужно? – с надежда попита човекът – Амиии, не знам, от любовта, например?
     Той замислено се вгледа в човека. После кимна.
     - Както искаш – въздъхна Той – Може  и от любовта.
     - Само че – припряно каза човекът – Остави малко и за мен. Мъничко, и капка стига. А то, с какво иначе ще се стремя към нег...към нея?
     Ще намериш с какво – изхъмка Той.
....
     - Харесва ми – каза човекът – Разбира се, за себе си би я направил по-добре, но аз не съм капризен.
     Той само завъртя очи.
     - Само че, - замислено продължи човекът – Хайде да не и казваме, от какво Си я направил, съгласен ли си? А то после ще започнат разбори, обвинения...За какво ми са усложнения?
     - Добре – съгласи се Той – Щом така искаш. Ще и кажа, че съм я направил от реброто ти.





Share/Bookmark

18 коментара:

  1. Интересна гледна точка, но пак от едната страна:). Дали пък не е било обратно:))).

    ОтговорИзтриване
  2. Речено е: "И Бог създаде Ева от реброто Адамово", сиреч - първи. После от каквото и да е взел за да създаде Ева, все е ексик :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ха!Ето къде бил ключа към бараката!;)Вече съм по-спокойна, ето защо ме обичат малко!!!!:))))/и сега как ми заработи фантазията..от какво ли ще е направена Ева?:))))/

    ОтговорИзтриване
  4. Мъжът дава любов, за да получи секс...Жената дава секс, за да получи любов..

    ОтговорИзтриване
  5. Поредната мозъчна пръдня. Блага....откажи писането, занимавай се с нещо, което ти се отдава. Измий посудата и пусни една пералня.

    ОтговорИзтриване
  6. Блага изтрий този коментар! Думата пръдня ме дразни! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Хареса ми.Да, инетесна гледна точка.Понякога се случва обратното, за това има ли обяснение?

    ОтговорИзтриване
  8. @Анонимен 1 - Всеки има право на мнение, затова не изтривам коментара ви. Но е крайно време да разберете, че макар и публичен, блогът е лично пространство, и обидите са неприемливи. Не ви карам насила да ме четете. Какво и кое е по-добре за мен - решавам сама.

    @Док, не му обръщай внимание.

    @Анонимен 2 - Благодаря!

    Благодаря и на всички останали, които харесват публикацията, :)

    ОтговорИзтриване
  9. Уф, жените само за отношения мъж-жена мислят. Затова изобретенията и научните открития са все от мъже правени.

    А всъщност нещата имат съвсем прости обяснения: химични. Мъжкото животно биологически няма голяма полза от любовта, само от секса.

    ОтговорИзтриване
  10. Бих искал да попитам, това пасаж от някоя литературна творба ли е? И ако е така - кой е автора? Иначе аз съм чел отделни части от Библията и я намирам за изключителна книга. Интересното е, че първо Бог създава Адам по свой образ и подобие. След това създава Ева от реброто на Адам, защото на Адам му било скучно. Значи докато не е била създадена Ева или не е било предвиждано човекът да се размножава или ако е било предвиждано човек да се размножава, то не е било предвиждано да има два пола. ;)
    Добре е известно, че има животински видове, които нямат два пола, а са еднополови. И също така Исус казва, че когато хората отидат в отвъдното нито се женят нито се омъжват, а са като ангелите на небесата. Т.е. много е вероятно да нямат полове както ангелите, така и Бога. Също така Исус казва, че докато не станем като малките деца никак няма да влезем в Божието Царство. Но какви са малките деца - те не са станали все още нито мъже, нито жени. Да не говорим, че там до не знам до коя седмица беше, плодът в бъдещата майка не може да бъде определен с какъв пол ще бъде и едва след време едни и същи органи се специализират като яйчници при момичетата и като тестиси при момчетата, същото май се отнасяше и за клитора и съответно пениса при двата пола - гледах по Discovery channel някакво филмче. Та дали мъжете обичат по-малко от жените не мога да кажа, защото не ми е известна мерната единица за любов. ;) Но е ясно, че нормално мъжете обичат жените, също както и жените - мъжете. И всеки интуитивно си търси половинката, за да се допълни до едно цяло. Цяло, каквото са ангелите и Бога.

    ОтговорИзтриване
  11. @Милен, не виждам място за дискусия върху библейските текстове. Прав си, Библията е изключителна книга. А публикацията ми е само една шега. Не бих желала да накърня нечии религиозни чувства.

    ОтговорИзтриване
  12. Имам съмнения относно това, дали възхваляващите Библията са я чели. Май-май си говорят така по инерция, повтарят папагалски чужди думи. Библията е чудесна база за сценарии на порнофилми, филми на ужасите и сапунени сериали. Вероятно сте чули, че големият художник-илюстратор, автор на комикси Робърт Кръмб издаде Библия-комикс, която не трябва да се дава в ръцете на малолетни. Защото е пълна със секс и кръвопролития, визуализирани и съпроводени със съответния "свещен" текст, за да няма съмнения в достоверността на показаното на рисунката.
    Приятно четене на "свещената" книга ;)

    ОтговорИзтриване
  13. @Блага, аз не съм някой религиозен фанатик. ;) Не съм толкова, съвършен - вярата ми не е толкова силна. :(
    Аз просто съм чел Библията и разсъждавам за написаното там от чисто теологична гледна точка. ;)

    ОтговорИзтриване
  14. Що се отнася до отношенията между мъже и жени мога да кажа, че при вас, жените, нащата винаги изглеждат по-красиви, както външно така и като вътрешен мир. :)
    Ние, мъжете, сме си прасета и това си е! ;)
    Също така си мисля, че всеки човек е нормално да обича и да иска да бъде обичан. Но докато при вас жените, като че ли е по-важно да бъдете обичани, то при нас мъжете взима връх това, че обичаме. Вие жените като че ли трябва да обичате духом, за да се отдадете и тялом. При нас мъжете двете неща са си различни в общия случай. Т.е. случвало ми се е да съм бил до толкова влюбен в момиче, че самата мисъл за полов акт, не само с която и да било, но дори и със самата нея ми се е виждала ужасна.
    И обратно случвало ми се е много, често да ми се иска физическа близост с жена, в която изобщо не съм влюбен. И докато първото нещо, т.е. да се влюбиш със сърцето си до мозъка на костите си се случва рядко, то да те теглят гениталиите към тази или онази фуста, си е ежедневие. ;) Знам, че не е особено красиво това, което пиша, но и ние мъжете не скачаме от щастие до небето от факта, че сме си такива гадни твари. :/ Вие си имате майчин инстинкт, ние нямаме подобно нещо, или ако имаме, то то е в пъти по-слабо чувство. Ние имаме похот. Вие обичате децата и им се радвате, а ние основно обичаме да ги правим. И така, както вие, жените, искате да си имате деца, независимо дали сте влюбени или не. И ние, мъжете, обичаме процедурата при правенето на деца, независимо дали сме влюбени или не. В Библията е казано, че сме от кръв и похот, а не от вода и дух. Тази книга направо кърти. Описва ни с по две думи или с едно изречение. ;) Също така, мъже и жени влагаме различен смисъл в едни и същи думи. Когато ние казваме "секс" визираме самия полов акт. Когато вие казвате "секс" визирате и любовната игра преди това, но подобно нещо ние по-скоро бихме нарекли "любов". Когато ние имаме нужда от "секс" в смисъла, както ние го разбираме, ние нямаме, в общия случай, нужда и да се целуваме. И ако го правим, доста често причината е, че за вас така е по-добре. Както и, че ако ни се иска да ви целунем, това не означава непременно, че искаме да правим секс с вас, въпреки, че секс трудно отказваме. ;) Друга голяма заблуда витаеща из главите на много жени е, че любовта на мъжа минавала през стомаха му. Истината е, че само похотта на мъжа минава през стомаха му. ;) Или иначе казано желанието му за полов акт. Всъщност за това многото и различни религиозни системи изискват да се пости. И затова се казва, че трудът облагородява. Май, пак няма всички жени да ме разберат, значи основната причина на нас мъжете да ни се прави постоянно секс е, че често изпадаме в енергиен дисбаланс, т.е. хапнали сме повече и/или сме приели повече течности отколкото това, което сме разходвали като физическа енергия, било то като бягаме в парка, борим се с тренажори във фитнес залата или пък, например, цепим дърва в гората. Както и да е просто енергийния ни излишък отива за производството в организма ни на полови клетки, които като станат в излишък в тялото ни, направо ни побъркват докато не се освободим от тях. Доколкото съм чувал мнения на жени, мога да кажа, че състоянието, в което изпадаме ако сме дълго време без секс много напомня на предменструалния синдром при вас жените и явно докато не изхвърлим от телата си тези си полови клетки нямаме мира, а след това сме направо нови хора и това си се отнася и за мъже и за жени. Нали се сещате каква е приказката в тези случаи - за жените се казва нещо като "А бе всеки месец е така", а за мъжете - "Май, жена му снощи не му е пуснала......" Е, както и да е исках да кажа, че някои лицемерно наричат и похотта "любов", а написах няколко изречения в повече, за да се аргументирам по-добре. Но дори и да имаше мерна единица за любов, пак сигурно нямаше да може да се сравнява любовта на мъжете и тази на жените, защото нещата при двата пола са си доста различни. Получава се нещо като да се сравняват ябълки и круши. ;)

    ОтговорИзтриване
  15. И аз мисля, че много хора не са чели Библията. Други, които са я чели със сигурност не я разбират. Аз също не мога да кажа, че разбирам абсолютно всичко. :/
    Но книгата, а то всъщност са много книги, обединени в едно произведение, е написана така, че в нея има много повторения на едни и същи тези изказани по различен начин, с различни думи. Така, че колкото и да е променяна Библията през вековете, пак основния замисъл се е запазил. Явно, когато е била писана Библията е било взимано и впредвид това, че дали умишлено или неволно, текстът ще бъде променян, но дори и това да се случи основният замисъл да се запази. Иначе и аз съм на мнение, че в Библията има всякакви литературни жанрове и стилове събрани в едно.

    ОтговорИзтриване
  16. Много интересни неща сте написали всички. Но вместо да размишлявате на глобани теми, отделете време да понаучите кога и къде се слагат препинателни знаци - ще ви е от полза...

    ОтговорИзтриване
  17. blaga prodaljavai mnogo si dobra

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации