събота, юли 04, 2009

Електорално стадо


Ако не сте овце, гласувайте!



Масов вот може да разбие мръсния сценарий на партиите



Мартин Карбовски

Хората се делят на две - с кауза и живи мъртъвци. Днес с изненадваща болка в гърдите трябва да признаем, че повечето българи са посърнали като мъртъвци. Просто нямат кауза, нямат житейски проект, нямат план, нямат мечта, нямат думи, енергия и мисъл какво искат и какво трябва да се случи. Българите са се оженили за една жена, която се казва Апатия. Заедно с това обаче са притеснени - какво става, какво става, питат се трескаво и новините не им харесват.

Изборите също са два вида. Едните са демократични, другите винаги са полудемократични. Тоталитарни да са, пак са
избори. Утрешните избори, казват, са предрешени. 123 секции в Турция и 3 в Гърция. Паднаха черните печати за незаконно пребиваващите лица с български паспорти в Турция. Това са последните новини. Някой се опитва да печели дузпа от трибуните. Това е усещането на българите. И до днес те си мислеха, че всичко е обречено. Но нищо обречено няма.

При приемането на всяка една държава в Евросъюза е имало икономическо и политическо разочарование. У нас то е национално. Имаме безсилното и неприятно усещане, че държавата се разпада. Демокрацията води до събития, които разграждат, корозират националното съзнание. Българите днес са най-самотната и прецакана нация на планетата. Уникално състояние.

Но не всичко е обречено. Има един незаобиколим фактор. Всяка партия си прави сметките за активност между 30 и 40 процента. Трябва днес да помолим българите да обърнат внимание на елементарната математика. Престанете да пъшкате и да се оплаквате, сякаш робството е неминуемо.

Хванете се за числата и мислете

Всичко друго е за апатичните овце, в които сме на път да се превърнем.

Ето я елементарната математика. Ако една партия взима 15 на сто от гласовете при 30% избирателна активност, то при двойно повече гласували същата партия едва ще събере 7%. Сметката е кръчмарска, но в нея кръчмарят е нацията, не партиите. Партиите днес си правят сметката без кръчмаря. Всеки техен сценарий ще бъде разбит, ако излезем да гласуваме. Това досега не сте го чували. Всички повтарят, че нищо не зависи от вас. Ако повярвате в това, то ще се превърне в истина.

Електоратът на Доган, от който всички вече се плашат, не е способен на чудеса. Той просто вярва на лидера си и го харесва дори когато той говори ненормални работи. На чудеса са способни тези, които утре излязат да гласуват. Даваме пример с Доган, защото той е най-обсъжданият. Но дори да приемем, че някъде е писан сценарий за утрешните
избори, трябва да разберем, че същият сценарий не струва нищо, ако активността е над 50%. Разберете това и им объркайте сметките. Системата за гласуване е сменена и по-добра отпреди. Няма да има загубени гласове. Изберете си кауза. При други народи разочарованието е майка на нови каузи.

У нас разочарованието е като погребение - все едно няма връщане назад.

Знаем, че ви се интелектуалничи и отстрани изглежда смешно. И едната партия говори за българския народ, и другата говори същото, но партиите се мразят така, сякаш народите са два. Но народът е един, поне така казват. Същият народ може да направи чудеса. Същият народ трябва да направи ясно разделение кой го е лъгал досега и кой още не го е лъгал. И не е задължително да ни излъжат отново. Наистина моментът е критичен. Излезте бе, маскари! Излезте и им покажете, че не сте тълпа, марди, рая и прочие стадо. Върнете си държавата, за която казват, че била в Европейския съюз. Държавата си личи по хората. Другото е география за начинаещи.

Утре ще се разбере колко струвате. Най-недоволният и нещастен народ ще бъде с ясната диагноза - жив ли е, или не е жив. Едно е да си недоволен и жив, друго е да си недоволен и мъртъв. Разликата е като неудобна гарсониера и тесен в раменете гроб. От това зависи дали утре децата ви ще се върнат, или ще тръгнат да стават не-българи. Само от това зависи - нуждаем се от доказателство, че сме живи. И че не сме толкова глупави. Излезте, казвам ви, мамка ви и народ!

Мартин Карбовски

Снимката е от тук


Ето заради ТОВА трябва да гласуваме!!!




Share/Bookmark

2 коментара:

  1. "Системата за гласуване е сменена и по-добра отпреди."
    Да бе! Хъ хъ.

    ОтговорИзтриване
  2. Тук и аз не съм съгласна. Направиха си я да им е удобна, но по-добра - не!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации