сряда, юни 03, 2009

Призив към администраторите на СВЕЖО!

Призив към администраторите на СВЕЖО

Уважаеми администратори,
Като ваш редовен и лоялен потребител, и от името на голяма група други ваши потребители, ви обръщам внимание върху лицето Любима Йорданова. Тази жена, освен че си позволява чрез спам под формата на коментари към чужди публикации да прави политическа агитация, оказва системен тормоз върху най-редовните ви потребители.

Липсата на реакция от ваша страна доведе до реакция от страна на потребителите, на което вие отговорихте със спиране на достъпа на въпросните потребители. Има много голяма разлика между свобода на словото и систематичен дразнещ, лично насочен спам под формата на копирани коментари.

Обръщам внимание на факта, че по този начин губите една част от потребителите си, а друга част вие сами блокирате. Наистина, сайтът си е ваш (или поне ви е поверен за администриране), но функционирането на сайта и приходите от него зависят от нас, потребителите. Това би трябвало да ви накара да се замислите, дали има смисъл да блокирате няколко потребителя, които с нищо не са оскърбили останалите, за да защитите един, от който най-лоялните ви посетители са пропищели.

Искам също да привлека вниманието ви към факта, че въпросната дама представя СВЕЖО като арена за "политически манипулации", виртуална бърлога на измислен от нея Дявол, което едва ли е най-добрия имидж, който искате да създадете за администрираната от вас услуга.

Предлагам, като справедлива мярка, на лицето Любима Йорданова да бъде забранено да коментира чужди публикации. Бездруго коментарите й не носят интелектуално и духовно обогатяване на потребителите. В същото време, запазвайки правото й да публикува свои материали, свободата на словото няма да бъде накърнена. Позволявайки й да коментира собствените си публикации пък ще й дадете правото на отговор на евентуални нападки срещу изразените от нея мнения.

Моля потребителите на СВЕЖО да изразят позицията си чрез гласуване и коментари към публикацията в СВЕЖО (не в този блог). Тъй като проблемът засяга както потребителите, така и администраторите, ще се радваме да научим позицията ви по въпроса и мерките, които възнамерявате да предприемете.

Благодаря за вниманието.

С уважение:
Христо Балканджиев


Статията е копирана от http://lasombra-said.blogspot.com/ с разрешение на Христо Балканджиев

Авторът на статията вече не може да публикува в социалната мрежа "Svejo".
Забраниха му достъпа по IP за свободомислие!
Моля всички, които държат на свободата на словото
да вземат отношение!
Блага


Share/Bookmark

8 коментара:

  1. Благи, не можах да вляза чрез посочката в оригиналната публикация. А и твоите последователи не се отварят въобще, дано да е някаква грешка на моя компютър, че има вируси, но помоли някой да провери това.
    Иначе съм възмутена от това, което става в Свежот, защото и бях предупредена преди време да сменя блога. Но за това в лично писмо.

    ОтговорИзтриване
  2. Вера, при Христо Балканджиев (LaSombra) и аз не успях да вляза. Блогът му е празен. Всички публикации са изтрити или преместени. Нямам представа какво се е случило. Може би той самият, омерзен от неправдата, го е направил в знак на протест. Не знам.
    Колкото до последователите, не ми е ясно защо е така. Ако е атака срещу нас, това отново идва да ни каже колко е крехка и ефимерна свободата в българското интернет пространство.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз влизам без проблем в блога му. Даденият по-горе линк е грешен. Ето го верният: http://lasombra-said.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  4. Аз също влязох в блога на Христо. Но прочетох и статията в "Свежо". Какво става бе хора?

    ОтговорИзтриване
  5. Мисля, че коментарът на Христо Балканджиев говори сам по себе си.


    "Категорично се убедих, че администраторите явно се изживяват като богове и правят експерименти колко ще издържат нервите на потребителите. Не поддържам идеята, че Л.Й. има лични контакти с тях, или пък че са замесени пари.

    Има един принцип, известен като "бръсначът на Окам". Той гласи, че при няколко теории, обясняващи всички дадени факти, най-простата е най-вярната. Версията, че администраторите са социално непригодни и не умеят ефективно да разрешанат спорове е много по-проста от вероятните конспирации.

    Уважаеми администратори, имам достатъчно познания в областта на компютрите, и няма да ме домръзи да сменям проксита, че да ви създам работа за търсене и забрана на ІР адреси. Но не искам. Загубих интерес към вашата "социално" мрежа, и не се съмнявам, че няма да съм единствен.

    Факт е, че нито един път не съм се държал грубо нито с вас, нито с останалите потребители, а вие забранихте на *мен* достъп. Просто не ме заслужавате като потребител, задръжте си Любима. Майната ви и хубав ден"

    ОтговорИзтриване
  6. Какъв е този Христо Балканджиев, нов ник на манипулатора в нета англициста-лингвист Ангел Тачев Пачев, който се подвизава и в БАН, при това в научен институт, а работи не като учен, а като манипулатор в нета в полза на БСП?

    Както така т.нар. Христо Балканджиев под ник Ласомбра си позволява да цитира името ми и да го поставя в неверен и опозоряващ контекст? Аз съм учен, политически лингвист и евролингвист, две научни направления, за които и манипулаторът АНГЕЛ ТАЧЕВ ПАЧЕВ не е и чувал. И двете научни направления са реалност и се изучават в университетите на развитите държави в Европа.

    Как така един шофьор на камион, за какъвто се представя т.нар. Ласомбра, си позволява да се гаври с българските учени? И каква е тази мръсна публикация тук? С каква цел е публикувана от ника на Ангел Пачев - БЛАГА?

    доц. д-р Любима Йорданова,
    политолингвист, евролингвист
    ljubima@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  7. Още малко информация, която ще Ви позволи да разберете мотивите на автора на "ПРИЗИВ", мой колега - лингвист-англицист, манипулатор в нета Ангел Пачев.

    Здравейте,

    Ето Ви и координатите на манипулатора в нета, автор на този пасквил - АНГЕЛ ТАЧЕВ ПАЧЕВ.
    http://www.ibl.bas.bg/researchers_bg7_Pachev на - ст.н.с., д-р Ангел Пачев Секция за общо и приложно езикознание

    За контакти: e-mail: apachev@gmail.com,
    сл. адрес: бул. “Шипченски проход” N 52, бл. 17, каб. 612,
    София 1113;
    сл. тел. 979 29 75

    ТАМ НЯМА ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ Е ОФИЦЕР ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ПРЕМИНАЛ ОБУЧЕНИЕ В СЪВЕТСКАТА КГБ. НЯМА ДА НАМЕРИТЕ И СНИМКАТА МУ В ИНТЕРНЕТ, ЗАЩОТО ОФИЦЕРИТЕ ОТ ДС СА СЕНКИ /той има и такъв ник - Ласомбра - Сянката/.

    ВОДЯТ ГО НА ОТЧЕТ ПРИ УЧЕНИТЕ, НО НИКОГА НЕ Е БИЛ УЧЕН. СЕГА ПРОДЪЛЖАВА ДА РУШИ ВЕЧЕ НЕ КАТО ЩАТЕН СЪТРУДНИК НА ДС, А КАТО МАНИПУЛАТОР В НЕТА.

    ВНИМАВАЙТЕ КАТО ЧЕТЕТЕ, ХОРА! ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ Е В МРЕЖАТА! ЧРЕЗ БИВШИТЕ СИ ОФИЦЕРИ. АНГЕЛ ПАЧЕВ Е НА ОКОЛО 60 ГОДИНИ. ОЩЕ 10 ГОДИНИ ЩЕ ТОРМОЗИ НЕТА.

    доц. д-р Любима Йорданова, политолингвист, евролингвист

    ОтговорИзтриване
  8. Тъпа, по-тъпа, Любима Йорданова.

    Ангел Тачев Пачев

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации