четвъртък, юни 25, 2009

Интервю с един наистина умен човек, когото много уважавам


“Намерил село без кучета и тръгнал без сопа" - с тази поговорка политологът Огнян Минчев обобщи оценката си за широко коментираните днес откровения на Ахмед Доган на тема "В мен е концентрирана властта". Ние сме си виновни сами – българското общество, българската държава, българските турци - всички са виновни за това, което е Доган и което търпим от него, поясни политологът в телефонно интервю за БЛИЦ.















Доган е наистина интелигентен, това не може да му се отрече, смята Минчев, но не приема разхвалването му като едва ли не гениален политик, при положение, че въобще не е политик в демократичния смисъл на думата. "Той е вожд на племе. Или в най-добрия случай - президент на етническа корпорация", подчерта политологът. "Но наред с неоспоримия си интелект, Ахмед Доган е един много брутален , арогантен, брутален човек. Човек с изключително ниски морални стандарти, чиято алчност, безскрупулност и дори жестокост, е затъмнила всички други човешки качества".

Според Огнян Минчев
лидерът на ДПС е един нещастен човек. "Той е много самотен, жертва на властта, няма близки хора, вижда във всеки човек и всяка ситуация заплаха. Това е един нравствено болен човек. Той е жертва на собствената си система, която е изградил като един Франкенщайн и от тази гледна точка неговите изказвания едновременно дразнят и вбесяват, но будят и съжаление за това, че е комплексар, че е самотен, че на практика е една провалена личност, тъй като неговият живот се разгръща изцяло и само по повод на едно франкенщайново натрупване на власт – в смисъл на безцелна власт, която не може да бъде употребена в полза на нормалните хора и на нормалните човешки каузи".

"Но
не бива да забравяме кой създаде този Франкенщайн", напомни политологът – "Андрей Луканов и Петър Младенов, бившата комунистическа партия, която преди 1990 година още не беше бивша и имаше нужда от фалшив етнически лидер на турците. Държавна сигурност изгони хората, които бяха автентични общностни лидери на турците, протестиращи срещу възродителния процес. Изгони ги и взе доносчика Доган, който е бил предател още от юношеска възраст, който доброволно е станал доносчик на Държавна сигурност и заедно с още цяла група доносчици го постави начело на т.нар. турско националноосвободително движение и по-късно на ДПС. Така комунистическата партия си създаде едно оръдие, което и до ден днешен й служи вярно, служи вярно на българската олигархия, на българската мафия, освен че служи и на редица други сили, чужди на България".

Но за ДПС и за неговия вожд Доган задължително трябва да се каже още нещо, подчерта Огнян Минчев - "Най-голямата им услуга за българската посткомунистическа мафия е, че гарантираха 10 ноември и относителната свобода, на която обикновените българи се радват през последните 20 години, да не достигнат в никаква степен до българските турци и до българските мюсюлмани.
За тези бедни отрудени хора 10 ноември никога не дойде. Просто Тодор Живков беше заместен с Ахмед Доган".

"Но наблюдавайки със съжаление дегенерацията на този човек, трябва да отбележим, че Ахмед Доган се оказа много по-неиздръжлив на изкушенията на абсолютната власт, отколкото хитрия правешки диктатор Тодор Живков", добави политологът.

На въпроса на БЛИЦ дали да смятаме, че лидерът на ДПС вече е стигнал предела на своя потенциал, Огнян Минчев отговори:

"Падението няма предел. То може да продължава неограничено. А дали това падение ще бъде и на българската държава, дали ще бъде падение, което засяга големи части от българския народ, част от българските турци и българските мюсюлмани, дали ще се запази като система на абсолютната уродлива корупция, която Доган и неговата камарила упражняват през последните два мандата - тези въпроси трябва да си зададем всички ние и част от отговора ще получим на 5 юли".

източник:БЛИЦ


Share/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации