петък, юни 03, 2011

Ако някой изобщо е обърнал внимание


 
Ако някой изобщо е обърнал внимание, и се чуди защо махнах бутона за гласуване:





-        Исках да го махна отдавна, но се страхувах да бърникам html (не че изобщо не вдявам, но по-добре да не се бутам там дето не ми е работа защото обикновено правя бели). Разубеди  ме човекът,  когото помолих да направи това вместо мен. Накрая все пак си плюх в пазвата и се престраших да го направя сама. Горда съм, че не успях да оплескам нещо. /хихи/

-        Това с по-по-най винаги ми е било смешно, а и съм абсолютно убедена, че има много, ама много по-добри от мен във всяко едно отношение.

-        Повечето гласуват машинално, без дори да са прочели  публикацията. Ей така, просто защото си им симпатичен. За мен съдържанието е по-важно от симпатиите.

-        Направи ми впечатление, че гласувам сама за себе си регулярно (дори когато нямам интернет! и Пристан е на автопилот). Ако щете вярвайте – не го правя. А гласът ми си е там /шаш/

-        Случвало ми се е да изтрия публикация, но тя вече е индексирана в TBL. На следващия ден – изненада! За Нищото са гласували толкова хора, че дори е в списъка с най-гласувани, което би трябвало да значи – най-харесвани. /пак шаш/

-        Много повече ме радва да виждам как мои публикации са плъзнали из мрежата, независимо че не се упоменава източник. Това е признание, че на някого се харесват. Който иска да не го копират, а да го цитират - да публикува на хартия.



Не претендирам за изцяло оригинално съдържание. Според мен, в днешно време оригиналността е, едва ли не, химера. Почти всичко важно и стойностно отдавна е измислено и сътворено. Сега думи се пренареждат (чела съм и разкази, компилирани от субтитрите на известни и световно неизвестни филми), картини се преобръщат, снимки се усукват, идеи се окепазяват - и все заради стремежа ни да сме оригинални, популярни и по-по-най. За жалост, живеем в един не до там сполучлив римейк.

Ако на някого това което публикувам му харесва, ама наистина, и държи да го покаже, но не му се коментира, може да гласува през TBL. И да, може да го сподели където иска. Нямам претенции за линк или упоменаване на източника.







Share/Bookmark

34 коментара:

  1. Кога си го махнала, да не би от тук да е проблема за който те попитах оня ден?

    ОтговорИзтриване
  2. Петьо, не вярвам настройките на блога да имат нещо общо. То аз и във FB вече много рядко влизам.

    ОтговорИзтриване
  3. Ама го има, аз от ФБ го видях, и там коментирах, но ти явно не го виждаш. Аз също не го видях като Петьо, но като админ го виждам. Странно ...:в

    ОтговорИзтриване
  4. Фейсбук-ските потайности :в

    ОтговорИзтриване
  5. Това за бутона си е твое решение. Само да допълня, че съм гласувала за изтрит пост щото те уважавам и защото и аз съм изпускала и съм трила. Зад всеки блог има човек не само пост, понякога е за човека.
    И за линка не съм съгласна. Колкото и мижаво и НЕ оригинално да е съдържанието си е на автора. Ако всеки малко държеше на нещата си може би по малко щеше да се плагиатства. Не може винаги собственото съдържание да се измива като в море.

    ОтговорИзтриване
  6. Руми, не визирам никого. Просто така мисля.

    Винаги давам линк към постовете на другите, но не държа на линк към моя публикация. За мен това няма значение. Не че не се радвам, ако на някого нещо му е харесало и го спомене. Но не е задължително, поне според мен.

    ОтговорИзтриване
  7. Да, Блага и аз съм на твоето мнение, даже често го повтарям - да ползват картинките ми безрезервно и неангажиращо.:ш
    --
    Но не мисля,че всичко важно и стойностно е вече сътворено...
    Просто при много хора желанието за изява надминава възможностите и облягайки се на специфичната анонимност на мрежата действат по описания от теб начин - кривене на текстове снимки, кепазене на идеи и пр....Нищо ново, има го и извън мрежата, но като всеки сурогат, не може да залъже тези, които разбират от темата :а
    ----
    Не знам защо, тези дни много се отворих по писане на коментари, а не в блоговете си, както правят нормалните хора, но и това ще отмине :в :3а

    ОтговорИзтриване
  8. Аз пък тъкмо се чудех какъв коментар да пиша в другия ти блог по въпроса за дехристиянизацията, и накрая се отказах.
    Днес четох при Даниела и Михаил за утрешна първа копка на нова църква в София. Познай къде? На мястото на най-посещаваната от децата градинка, при положение, че на 200 м имало пустеещи терени. Как после ще приобщи БПЦ младите хора, като им отнема малкото места за игра на децата? Църквата може и да е по-далече, на вярващият 200 м няма да му се видят много, но децата? Жалко е, когато с такива недомислици, отблъскват младото поколение.

    ОтговорИзтриване
  9. Ами...така е Блага за съжаление. Нещо повече, може да ме възприемат като много...мнителен, но смятам, че в дадени случаи дори се прави умишлено. Жалко наистина.

    Що се касае до коментари в другия блог, аз умишлено избрах лог.бг, като по-затворена, но по-четена платформа. Както си забелязала, там популяризирам предимно чужди, но подбрани от мен работи, винаги със съответния линк. Идеята ми е популяризирането на тези материали, които са в сайтове, книги и списания, чиито заглавия само (смях, за съжаление) биха отблъснали масовата публика.
    Така, че коментарите би следвало да са повече към авторите...
    А коментари като един култов от него блог (добуквено):" Ти да не си некой поп, бе пидерас?" -които яко ме разсмиват и вдигат настроението, мисля не се нуждаят от отговор...,не че не мога да дам подобаващ :ш :ц

    ОтговорИзтриване
  10. Да не ти пука, има ги навсякъде такива измушляци :в

    ОтговорИзтриване
  11. Аз в TBL гласувам преди да съм прочела статията - просто защото ми харесва автора, блога или някоя конкретна категория постове. Според мен това, че следя определен блог предполага, че харесвам съдържанието му априори.

    ОтговорИзтриване
  12. Скай, и аз преди правех така.
    Само си представи - гласуваш, влизаш и к'во - тотална тъпня някаква. :в Няма бутон back. И после - на Скай и харесва :ф
    Има неща, които не трябва да се приемат априори.

    ОтговорИзтриване
  13. Аз пък винаги гласувам само в ТБЛ, не ми е практика да го правя през бутончето в блога. Обикновено си следя статиите през блогрола, а като се появя по някоя време в ТБЛ, мина па си нацъкам каквото съм прочела преди това. Е, понякога забравям.:)Случвало ми се е и на постове, които много са ми харесали.
    За тези пък, които си следя от листата ми в тбл, си съкращавам просто времето и пътя.;)

    ОтговорИзтриване
  14. Миленка, това изглежда е най-правилният начин.
    Аз също съм гласувала за изтрити публикации, когато, като Скай и Руми, гласувах априори. :и
    Това е и една от причините за горния пост.

    ОтговорИзтриване
  15. Но все пак, проблемът не е в изтритите публикации.
    Въпросът е, че и "най-великите блогъри" имат публикации, които не са за одобрение. А гласуваме. И аз, и всеки, който гласува за човека зад блога. Човеците грешат. Могат да застанат зад позиция, която ти не харесваш. Може ти да грешиш, а позицията да е правилната. Но ще си останеш с горчив привкус, ако си гласувал преди да прочетеш. Вече не го правя.

    ОтговорИзтриване
  16. Как ме стресна днес с това болно сърце на картинката. Ама аз си цъкам върху него(през TBL) всеки път,когато те чета :к Искам да е здраво и щастливо твоето сърце :ъ

    ОтговорИзтриване
  17. То сърцето ми :ь в буквалния смисъл.
    От твоята уста - в Божите уши :а
    Добре съм, не се притеснвай. Ако не съм - шЪ сЪ Управя! Обещавам :6а

    ОтговорИзтриване
  18. За гласуването без четене си права, тъпо е ...

    ОтговорИзтриване
  19. "Пенчо бре, чети!Пенчо не чете...." :в

    ОтговорИзтриване
  20. Браво, Блага! Целият този маскарад е заради тъпите класации за това или онова (някои само така се чувстват значими). Отдавна ми прави лошо впечатление как се цъка на безсмислени глупости, само защото някой е приятел. Та реших, че бутона Харесвам е Прочетох (или по-скоро Влязох в блога ти). А по отношение на това, че "цъкаш, без да си влязла в профила си" - сменяй честичко паролите си (поне след почистване на вирусите, дето ти копират пароли) и не позволявай на който и да е (дори да ти изглежда надежден) да ти бърника по кодовете. По-добре ти самата се помъчи, победата ще е по-удовлетворяваща и без последствия.
    А в интерес на истината, снощи цъкнах сиви сърца на някои блогове, които не са ми интересни (пък и не мога цял ден да чета само няколко автора с техните безкрайни блогове). И започнах от днес да гласувам само на това, което наистина харесвам (стига с тия детски тиймбилдинги).

    ОтговорИзтриване
  21. Светле, радвам се, че отново открих съмишленик :5а

    ОтговорИзтриване
  22. Светле, това за кодовете, имам АБСОЛЮТНО доверие на човека. Той е Човек. Не е там проблемът. Не знам какъв е, а и оттук нататък не ме интересува.
    Иначе, маскарадът е повсеместен. Ти беше писала нещо в този смисъл, Мисля си, че разбрах.

    ОтговорИзтриване
  23. Ами, Блага, според мен така правиш лоша услуга на тези, които не ползват ТБЛ. В смисъл, че те ще трябва специално да се логнат в ТБЛ, за да могат да покажат, че са харесали написаното. Докато тези, коиго го ползват, пак ще продължат да кликат лайкове дори без да влизат в блога ти. :е

    ОтговорИзтриване
  24. Не е задължително да се логнат където и да е, Ностро. Могат да пишат две думи, вместо това. А може просто да погледнат и да си излязат или изобщо да не влизат. :в

    На който му харесва тук - добре дошъл. :3а

    ОтговорИзтриване
  25. А аз твърдя, че е безмислено да си махаш бутона, защото, който е заредил поста ти, той вече го е прочел, понеже твоите постове са кратки, а понякога са и само една стилна рисунка. Т.е. бутона служи на хората, които ТИ ЧЕТАТ блога. Ако искаш да постигнеш ефекта, който целиш, трябва да си разкараш блога от ТБЛ. Останалото са безмислени мерки. :3а

    ОтговорИзтриване
  26. ТБЛ ми е удобен. От там чета най-много. Смислено, безмислено, махнах го вече. :а

    Утре да не си пропуснеш четивото: понеделник - ден за афоризми. :в

    ОтговорИзтриване
  27. Ей, изучила си ме. :ц

    Напоследък обаче не съм много редовен в блогопространството, затова и имам пропуски. :с

    ОтговорИзтриване
  28. този път ще са алкохолИЗМИ :4а

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации