сряда, април 21, 2010

Въпрос с кафето



     Английските етимолози считат, че думата „леди” първоначално е означавала „тази, която замесва хляба”, а „лорд” – „пазителят на хляба”.
     В съответствие с това, как се дели имуществото при развод?


     
     Отговор на вчерашния въпрос:
    Алиса каза...



Мисля, че "Кървава песен" на Пенчо Славейков.
Творчеството му често е сравнявано с античната литература, а специално тази поема е щяла да бъде предложена за Нобелова награда. За съжаление, смъртта на автора не позволява това да се случи.



    И правилно мислиш, Алиса :)


    Отговориха правилно и Krasimira и Johny Rain.




Share/Bookmark

3 коментара:

  1. Жената си прибира брашното, маята, нощвите (вода ще намери и на новото място), а мъжът прибира всичкия приготвен до този момент хляб, че може и сухарите даже.
    Или пък жената си остава с всичките тия неща при пещта, щото няма как да я носи със себе си, а мъжът си взима торбичката с готовия хляб и ходи да си търси нова място. Пътьом пак ще го пази.

    ОтговорИзтриване
  2. ПП Не съм мъжемразка, напротив; не съм и ултра феминистка. Обаче като се стигне до такава дилема, съм на женската страна. Ресурсите и уменията за приготвянето на хляб щом са налице, не е страшно, че няма да има кой да ти го пази.
    :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз се замислих тогава имало ли е разводи. И ако е имало официално, може би всичко е оставало при мъжа. За децата не съм сигурна, но и те все пак не спадат към имуществото :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации