четвъртък, декември 10, 2009

Да направим така, че и в България нещата да се случват




     


     Наистина не разбирам инертността на иначе уж "сплотеното" блогърско "общество".
     Преди няколко дни, Валентин Михалев предложи създаване на
     Идеята е чудесна. Би трябвало да предизвика не само интерес, но и ентусиазъм, и наплив от желаещи да станат членове на такава организация. Но не би. Защо? Може би защото сме свикнали да се обединяваме само ако ни обидят, както в "случая" с Паси ! А не е ли по добре да имаме представителство и такива като него да се замислят преди да ни обявят за "глупаци", поставяйки всички под общ знаменател!


"Опитват се да ме убедят колко глупава и несъдържателна е идеята за създаването на общност, която да споделя едни и същи ценности, че е невъзможно такава общност да не се политизира със времето, че нищо не може да се направи, но аз искам да кажа едно – не вярвам, че е така, не вярвам. Защо ли, след всичко, което виждам около себе си...Ще ви кажа защо. 
Защото, ако повярвам в невъзможността на хората да създават общности, трябва да повярвам в невъзможността на България да има бъдеще, поне такова, което да заслужава моето уважение." 
Валентин Михалев

     А ние вярваме ли, че България има бъдеще, което заслужава нашето уважение? Ако е така - докажете го. Присъединете се и популяризирайте идеята. Напишете публикации, дайте линкове към темата, нека всички разберат за идеята, това е по важно от Соломон Паси и личното му мнение за нас! 
     Нека се обединим не само в сайтовете за класация. Да се обединим, в името на бъдещето на блогърската общност, което в една задаваща се тоталитарна държава, аз лично поставям под съмнение, ако не сме организирани да се противопоставим на цензурата от всякакъв род, вид и партийна принадлежност. 




     Това са предложенията за лого на Обединени Български Блогъри. Гласувайте за най-подходящото в анкетата горе в ляво или предложете ново.










Share/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации