четвъртък, юли 21, 2011

Въпрос с кафето


Според начина на приготвянето се дели на мек, сух и твърд. През многовековната му история са изброени огромен брой концептуални подходи и съставни части. Практически, всяка нация е добавила нещо свое.
Кой вид е демонстриран за първи път на изложението в Сейнт Луис през 1904 година?


Отговор на вчерашния въпрос:


С "изпотяването" на Земята и пролетите сълзи, 
Емпедокъл обяснява солеността на морската вода. 



Share/Bookmark

6 коментара:

  1. Става дума за сладоледи.
    Отначало го наричали ескимоска пирога, по-късно само съкратеното ескимо..:з

    ОтговорИзтриване
  2. Както всички интересни и забавни работи, сладоледът също е от Китай. И е бил просто замразен захарен сироп (шербет).Марко Поло го донася в Европа, радушен прием получава в Италия, където му добавят мляко, оттам френските кулинарни лигльовци му добавят масло, аромати, бои и пр. и добива сегашния си вид...Шоколадовите глазури са по-ново изпълнение :4а
    ---

    ОтговорИзтриване
  3. Марко Поло го привнася е точният израз, тогава е нямало как да донесе такова нещо :в

    ОтговорИзтриване
  4. Учителката предлага на децата да играят на букви: тя казва буква, а децата казват дума, която започва с тази буква и я обясняват. Започнали... А, Б и т.н. Децата се поуморили. Стигнали до буква "П". Само Иванчо вдигал ръка. Учителката го посочила със свито сърце:
    - Кажи, Иванчо.
    - "Подсъзнание", госпожо.
    - Браво, Иванчо - отдъхнала си тя - И какво значи "подсъзнание"?
    - Ами, госпожо, представете си, че по улицата вървят две жени и ядат сладолед. Едната го ближе, а другата го смуче. Коя от двете е омъжена?
    - Ами - позачервила се учителката - тази, която го смуче...
    - Не, госпожо. Омъжена е тази, която носи халка, а това дето вие си го мислите - то е подсъзнание. :ш :ф

    ОтговорИзтриване
  5. ДНЕШНАТА ТЪПНЯ:


    Един мъж отива да си вземе сладолед. Продавачката го пита колко топки. Мъжът отговаря:
    - Какви топки, искам сладолед! :6а

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации