Според начина на приготвянето се дели на мек, сух и твърд. През многовековната му история са изброени огромен брой концептуални подходи и съставни части. Практически, всяка нация е добавила нещо свое.
Кой вид е демонстриран за първи път на изложението в Сейнт Луис през 1904 година?
Отговор на вчерашния въпрос:
С "изпотяването" на Земята и пролетите сълзи,
Емпедокъл обяснява солеността на морската вода.
ЕСКИМО :в
ОтговорИзтриванеСтава дума за сладоледи.
ОтговорИзтриванеОтначало го наричали ескимоска пирога, по-късно само съкратеното ескимо..:з
Както всички интересни и забавни работи, сладоледът също е от Китай. И е бил просто замразен захарен сироп (шербет).Марко Поло го донася в Европа, радушен прием получава в Италия, където му добавят мляко, оттам френските кулинарни лигльовци му добавят масло, аромати, бои и пр. и добива сегашния си вид...Шоколадовите глазури са по-ново изпълнение :4а
ОтговорИзтриване---
Марко Поло го привнася е точният израз, тогава е нямало как да донесе такова нещо :в
ОтговорИзтриванеУчителката предлага на децата да играят на букви: тя казва буква, а децата казват дума, която започва с тази буква и я обясняват. Започнали... А, Б и т.н. Децата се поуморили. Стигнали до буква "П". Само Иванчо вдигал ръка. Учителката го посочила със свито сърце:
ОтговорИзтриване- Кажи, Иванчо.
- "Подсъзнание", госпожо.
- Браво, Иванчо - отдъхнала си тя - И какво значи "подсъзнание"?
- Ами, госпожо, представете си, че по улицата вървят две жени и ядат сладолед. Едната го ближе, а другата го смуче. Коя от двете е омъжена?
- Ами - позачервила се учителката - тази, която го смуче...
- Не, госпожо. Омъжена е тази, която носи халка, а това дето вие си го мислите - то е подсъзнание. :ш :ф
ДНЕШНАТА ТЪПНЯ:
ОтговорИзтриванеЕдин мъж отива да си вземе сладолед. Продавачката го пита колко топки. Мъжът отговаря:
- Какви топки, искам сладолед! :6а