петък, декември 11, 2009

Рецепта за самолечение

     Ако не се чувствате добре, повикайте „Бърза помощ”.
     Когато на вратата се позвъни, и човекът отвън каже че е лекар, огледайте го внимателно. Дори и да е с бяла престилка, това не е гаранция. Проверете документите му. Не всички. Само дипломата с приложенията за завършена специалност, характеристика от предишната месторабота, и три препоръки от излекувани пациенти. За пълно самоуспокоение му дайте диктовка по правопис на медицинските термини, за да проверите ще можете ли след това да прочетете  неговата рецепта. Ако  той, необяснимо защо, започне да нервничи, да вика несвързано и да беснее, опипайте пулса му. Измерете  кръвното. Отначало вие на него, след това той на вас и сравнете. Предложете му да полегне. Преслушайте  го. Отначало шумовете за ниската заплата, после хриповете за липсата на лекарства, недостатъчното здравни пътеки и калпавата реформа на здравеопазването, както и общите стенания по повод житейските неудачи.
     Поставете  успокителна диагноза ОРЗ, кажете му да си напише рецепта за валериан и му препоръчайте основната процедура на народната медицина - ежедневна доза „Майната му!”
     Успокойте го с няколко добри думи, почерпете го с бонбонче и го изпратете до вратата...Със сигурност ще ви олекне.Share/Bookmark

1 коментар:

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации