сряда, юни 15, 2011

Яхвайте метлите








Защо спите! Яхнете метлите! 
Nezzo ги раздава...



       Да, наистина напоследък се наблюдава затишие на блогърския фронт. По-малко публикации, по-малко „колеги” онлайн. По-малко четат, по-малко коментират. Лято е. Време разделно и мързеливо.
Все пак, не съм съвсем съгласна, че блогосферата запада. Докато има журналисти по професия, които крадат идеи и ни плюят, заливат ни с помия и ни се присмиват, значи ни има и сме фактор. Мен това не ме касае, защото отдавна престанах да пиша на сериозни теми или по-скоро – опитвам се да говоря за сериозното несериозно, пък който вдянал, вдянал. А и никога не съм се взимала на сериозно.  Но има и винаги ще има блогъри като Майк, ЕленкоПламенdzver-o, летящата костенурка, белите байтове за черни дни, гласът в пустиня, нервната, ЕмоКръстьо (макар и по негов си начин с който ни бърка директно в душите), Хриси, Светла-и Влади, a и още много други, които пишат за стойностните неща в живота, пречупени през собствения им светоглед, нещо, което за платената журналистика е лукс (който им плаща – той поръчва музиката).
Затова пишете и ги засрамете. Те и без това си ходят „обезгащени и подмити” както цветисто и сполучливо коментира Vesela Angelova.

Хайде, яхвайте метлите и да полетим!




Share/Bookmark

12 коментара:

  1. Блага, да си призная виждам все повече трески за дялане сред блоговете. Може би защото днес зная повече отколкото в началото. Това, което може да убие блоговете е комерсализацията и опитите да се копира журналистиката.Не можем да променим света, а силата на блоговете е това, че сме различни и непредсказуеми. Забравя се,че блога е комуникация и начин да се докоснеш до света на другите. Благодарен съм, че чрез блога срешнах стотици хора, които никога нямаше да познавам.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е! - различни и непредсказуеми... Дано винаги бъдем такива.
    Благодаря ти, Влади! Ти ме направи това, което съм като блогър.
    Не като човек, Като човек не съм цвете за мирисане, май :б Опитвам се винаги да се заровя цялата, даже не само главата, като че проблемите ще изчезнат.
    Затова и не пиша вече на каквито и да са сериозни теми. Страх ме е от мен самата. :б

    ОтговорИзтриване
  3. Блага, блогър не може да те направи друг човек :а А за сериозните теми, го правиш макар и по друг начин. Аз също предлагам нещата като приказка, може би защото не виждам смисъл да преповтарям и коментирам нещата от медиите.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за признанието, Влади. Сигурно си прав. Колкото до сериозните теми, те по-лесно се преглъщат на шега или като приказка. Затова басните и приказките са вечни жанрове :а

    ОтговорИзтриване
  5. Дааа, комерсиализацията и прекалената популяризация винаги убиват. Рано или късно. Само много "силни" блогъри могат да си го позволят. Аз не съм сред тях, не съм достатъчно агресивна, най- вероятно, пък и не искам.

    ОтговорИзтриване
  6. Блага, благодаря и на теб...За мен другият начин е този..или обратното...Няма значение.
    Някои работи си идват като им дойде времето, ти също си стигнала до този извод - промяна в движение.И се справяш добре:ш :а
    Журналистите да си гледат журналите и да лъскат бастуни всякакви. Пари за журнали нямам (смях):в

    ОтговорИзтриване
  7. То нямат чак такава нужда от пари, Кръстьо. Те си пишат небивалиците и онлайн(смях). Ама "за парата продава си и душата". :ф

    ОтговорИзтриване
  8. Блогерството е призив на отделния човек към консолидация на обществото, или пък нещо друго. Всеки го прави по различен начин, важен е крайният резултат. За съжаление у нас има доста какво да се желае...

    ОтговорИзтриване
  9. Никога няма да се предадем. Особено на платени "драскачи", Цвете.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации