вторник, октомври 27, 2009

Плетиво







                             Така и не се научих да плета. Много пъти се пробвах, преждата се заплиташе, куките изпусках, и захвърлях всичко за по-добри времена, с надеждата, че следващият път непременно ще успея. И в живота ми е същото. Никак не успявам да разплета внимателно, акуратно и умело всички конци, да изплета красива история, която да ме топли цял живот. В най-неподходящите моменти се сривах и разкъсвах свързващите нишки, безжалостно и без съжаление. На толкова много хора съм причинила болка, ей така, от нетърпение и недоглеждане... И въпреки всичко ми казват: "Ти си добра, ласкава, внимателна!"...Познават ли ме?!
                              Не си и помисляйте, че мрънкам! Сама на себе си се ядосвам, чак не се понасям вече. Гледам недоплетения шал в скута си и хвърлям куките като копия право в омразното си самолюбие. Вече знам наизуст, какво ще си кажа утре: "Защо да се самоизмъчвам да плета и разплитам каквото и да е, като мога да изляза и да си купя каквото си поискам?"



Share/Bookmark

4 коментара:

  1. Плетката не е като живота.Аз като мога да плета.Понякога си изплитам такива дупки. Добре че не можеш.Ти си добър човек!

    ОтговорИзтриване
  2. Бих отговорил на последния въпрос.
    Защото репликата "Аз СИ го оплетох(защото мога)" ще ти даде едно много приятно чувство.
    Според мен, би трябвало да опиташ пак. И отново, и отново... в случай, че не се получи от първия път. Чувството си заслужава мъките. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Опитвам, Морти. Отново, и отново...
    Дано някой ден се случи.:)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации