вторник, август 25, 2009

In Memoriam



В неделя си отиде една ярка личност.
Александър Божков превъзхождаше интелектуално всички политици от последните 20 години.
Много мислих, какво да напиша за човека дръзнал да промени статуквото. Накрая реших, че собствените му публикации говорят достатъчно красноречиво...





"Не ми пука дали ми викат Mr. 10%, доволен съм, че след 20, 30 години в учебниците ще пише, че Александър Божков промени българската икономика"








"България е държавата, която другите европейци е по-добре да не виждат. България е държавата, в която толкова много се краде, че изобщо спряха да ни дават европейските пари, които иначе ни се полагат. България е държавата, която заради далаверите на батко и братко, закриляни от най-високо място, не е способна да завърши цяло десетилетие една магистрала от София до Бургас. България е държавата, в която боклукът на София се складира в Силистра, защото не е способна да си построи един завод за преработка на отпадъци. България е държавата, в която убиват министър-председатели, банкери, прокурори, индустриалци и други видни хора, но никой никога не открива убийците. България е държавата, в която болните от рак умират поради липса на пари за лекарства, а правителството разпределя милиарди излишък, за да пълни с тях джобовете на спонсорите си. България е държавата, чиито президент е бил агент на Държавна сигурност и се гордее с това."

"...Ако не се оправим, новородената ми внучка накрая сигурно все пак ще избере да живее в развита европейска държава. Но тя няма да е България."


Поклон пред един истински Човек!





Share/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации