четвъртък, юли 23, 2009

Периартрит на раменната става + бурсит = охххх!


Няма да ви лъжа - зле ми е.
Това да не можеш да си вържеш косата, (ще се наложи да се подстрижа), да не можеш дори да се почешеш като хората...На най-големият си душманин не го пожелавам!
Остава ми надеждата за акупунктура и лазерно лечение. 'Щото другото е криотерапия, (разбирай - лед върху ставата), инжекции с кортикостероиди - лелееее!
И почивка. Ми аз си почивам. Сума и време дори не съм писала. Ама като видях, че от почивка не минава, поне да пиша докато мога.

За тези, които се интересуват - http://www.vita.bg/zab.php?zab=33&d=13

Радвам се, че не е дясната ръка. Преди време и дясното рамо не можех да движа, но за кратко.
Все се надявах, че и с лявата ще е така...


Share/Bookmark

14 коментара:

  1. Сигурна ли е тази диагноза?
    Апропо - ставната капсула трябва да се дупчи само в най-краен случай! Пробвай всичко друго, моля те, но инжекциите в краен случай.
    Аз също страдам от подобно заболяван, както и съпътсвано от постоянни плексити и то доста силни, та добре те разбирам.
    Само ще ти дам идея - йогата много помага. Виж в Замунда за безплатни видеота и опитай лека полека.

    ОтговорИзтриване
  2. За инжекции - и дума да не става! Не давам да ме бодат!
    Благодаря за съветите.
    Ще пробвам и с йога, и с акупунктура.

    ОтговорИзтриване
  3. Леле,Блага,не искам да си болна!!!Док

    ОтговорИзтриване
  4. Док,щеш, не щеш, това е положението :(

    ОтговорИзтриване
  5. Благи, тук има един лечител, дали да не го питам? Само ще разбера къде жевее и ще го сторя, не пипай ставата, после ще съжаляваш, вътреставните инжекции са с плацебо ефект. Боже, горкичката ми..

    ОтговорИзтриване
  6. Вера, благодаря ти за съпричастието.
    Болката рано или късно ще отшуми или поне ще намалее до поносимост. Лошото е, че движението на ръката ще си остане ограничено.

    ОтговорИзтриване
  7. Виж не искаш да те боцкат.Аз имам един куп болести та.Преди години не лекувах искълчено дясно рамо и след четри години ръката ми се парализира та ми мина от инжекции малгама М.И ако не го лекуваш не знаеш какво ще стане.Сега зимата имам шипове защото търпях.Тъка че боцкай.Руми

    ОтговорИзтриване
  8. Реших да пиша на всички невежи, които дават компетентното си мнение, като по този начин ще съсипят здравето на тази млада жена. Аз също страдах от периартрит, имах и калцификати. Лечение има- дори и да е неприятно- дипрофос и лидокаин вътреставно. Афламил 2 пъти на ден. Интерферентен ток, лечебна гимнастика и поморийска кал. Лекар който е некомпетентен и с ЯМР няма да може да ви постави диагноза. Всичко останало е губене на време- в резултат ще загубите едната си ръка- или ще ви се наложи оперативна намеса. Каква йога какви глупости. Докато не се спре Асептичния възпалителен процес и кама сутра да научите няма да ви помогне кой знае колко.

    ОтговорИзтриване
  9. Съгласна с всичко, което пишете. Минах през всички етапи - Афламил, Вултарен, физиотерапевтичен курс за 10 дни и когато отидох на специалист - оказа се, че много съм закъсняла. Вчера ми сложиха първата инжекция дипрофос и лидокаин вътреставно, другите 2 ампули през 3 дни.

    ОтговорИзтриване
  10. На мен също ми поставиха диагноза периартрит + бурсит. Болката е нещо страшно. Минах курс на лечение с дипрофос, афламил, милгама, диклофен, правих 5 процедури ортотрипсия, но болката се усилва. Единствено полза имах от Аркоксия, която пих 14 дни и веднага след това пак започна страшната нощна болка. В момента правя калолечение и ще пробвам и със зелев лист. Вече не знам какво да правя и имам и малко дете, което е много палаво. Някой правил ли е ортотрипсия и след колко време настъпва ефекта?

    ОтговорИзтриване
  11. Трябва ви рехабилитация-иначе мускулите отслабват и настъпва дистрофия.

    ОтговорИзтриване
  12. Не се оставяйте на самолечение търсете помощ от лекар но си направете ЯМР за да се види точно какво иначе може да си ядете лекарства и инжекции много много , задължително гимнастика

    ОтговорИзтриване
  13. Моля,кажете къде се прави ЯМР и каква е цената.

    ОтговорИзтриване
  14. Ами би трябвало личния лекар да знае къде се прави ЯМР и дали се плаща или Здравната каса го поема.
    парфюми

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

"Ако моженето беше равно на желанието -
критерият не би бил важен.
Върховното в езика е -
безсилието да изкаже."

Емили Дикинсън

Случайни публикации